Solliciteren

is een topsport

solliciteren

Ik vergelijk solliciteren met topsport. Een topsporter is elke dag met zijn sport bezig en hij werkt er hard voor. Het einddoel is niet vandaag of morgen bereikt en de concurrentie is moordend. Een topsporter heeft ook tegenslagen en dagen dat het minder gaat. Hoe houdt een topsporter het vol om toch steeds door te gaan? Ik denk dat zijn motivatie ligt in het feit dat hij doet waar hij goed in is, dat hij zeer gedreven is en dat hij plezier heeft in wat hij doet.

Wat geeft jou energie?

Solliciteren kost tijd en energie en je ziet niet direct resultaat, behalve dan een stapel afwijzingen. Hoe kun je ervoor zorgen dat solliciteren leuk blijft? Denk na over dingen die je leuk vindt om te doen en die jou energie geven. Het is helemaal mooi als je iets onderneemt dat met je vakgebied te maken heeft. Er zijn genoeg mogelijkheden.

Vrijwilligerswerk

Wat dacht je van vrijwilligerswerk in jouw vakgebied? Het hoeft niet veel tijd te kosten. Je leert nieuwe mensen kennen, je zet je vaardigheden in, je doet ervaring op en je kunt het op je cv zetten. En wie weet waar het nog meer toe kan leiden… Het belangrijkste is dat je het met plezier doet en dat je er energie van krijgt.

Netwerken

Bedenk welke mensen je kent die bij een bedrijf werken dat jij interessant vindt. Vraag of ze tijd hebben om jou meer te vertellen over hun bedrijf en het werk dat ze doen. Of misschien hebben zij goed contact met iemand van een afdeling die jouw specifieke interesse heeft. Je zult zien dat er genoeg mensen zijn die het leuk vinden om jou over hun werk te vertellen.

Elke stap is waardevol

Voor veel dingen geldt: verwacht niet dat het morgen resultaat oplevert. Doe het omdat je ervan leert, omdat je het leuk vindt en omdat je nieuwe mensen ontmoet. Elke stap die je zet is al een resultaat op zich, wees daar trots op. Zie het als het planten van een zaadje, waar later iets moois uit kan groeien.

Al het nieuws

De website van Meesschaert en Partners maakt gebruik van cookies.    Meer info   AANVAARDEN