TESTIMONIALS

Na 24 jaar te werken als shopmanager bij hetzelfde bedrijf kreeg ik te horen dat het bedrijf alle activiteit zou stoppen, ik mocht gebruik maken van outplacement.
Ik ging opzoek naar een kantoor die outplacement aanbood, al snel kwam ik bij Meesschaert & Partners terecht. De eerste ontmoeting met Geert was heel uitnodigend en na een fijn gesprek maakten we een concreet plan op. Hij stelde me op mijn gemak en zei alles komt goed. Hij maakte tijd voor mij om te luisteren wat ik graag zou doen.
Ik kreeg een map mee en we maakten een nieuwe afspraak. Met alle gegeven die hij van mij had maakte hij een voorbeeld op hoe mij cv er uit kon zien en na wat aanpassingen kwamen we tot een definitieve versie. Ik kreeg ook voorbeelden van brieven mee die ik kon versturen. Dan keken we voor welke werkgevers ik graag zou werken.
Daaruit maakten we een selectie , en Geert keek ook even welke contacten hij eventueel had in die bedrijven. Het moment van het versturen van de eerste sollicitatiebrieven was aangebroken.
Al heel snel kreeg ik reactie en mocht ik op sollicitatie gesprek , met de juiste outfit, vol zelfvertrouwen ging ik op gesprek.
Met een goed gevoel kwam ik terug!
We keken samen hoe het gegaan was en waar we konden bij sturen. Het 2 de gesprek volgde snel en ik ging ook nog bij 2 andere bedrijven op gesprek.
Wat bleek achteraf dat de allereerste brief de juiste was. Ik ben nu al 2 weken aan de slag als shopmanager in dit bedrijf.
Ik zou Meesschaert & Partners aan iedereen aanbevelen ,
Het is een bedrijf waar u centraal staat en waar tijd voor u gemaakt wordt en er waar er alles aan gedaan zal worden om u een aan een job te helpen die u graag zou willen doen.

Dan u wel Geert Meesschaert.

met vriendelijke groeten Mario


Na 18 jaar bij dezelfde werkgever te hebben gewerkt, werd ik plots ontslagen. Een werkgever die gevoileerd werd met een schandaal. Een klop die ik ook destijds persoonlijk heb moeten verwerken. Niet evident! Daarna werd ik op persoonlijk vlak nogmaals hard getroffen, maar ook dat heb ik erg bewust overwonnen. Dan kwam het ontslag zich aandienen, wat je ogenblikkelijk in een andere dimensie brengt. De grond beeft dan wel onder je voeten, de vragen rijzen “Wat en hoe” ga ik dat oplossen? Ik begon mijn zoektocht naar een nieuwe job, maar dat viel helemaal niet mee, ik droomde ervan om een volledige carrièreswitch te maken. Maar dan vlieg je met je kop tegen de muur. De blikken die je dan krijgt spreken boekdelen, vooral omdat ik niet over de nodige diploma’s beschik. Mijn intuïtie vertelde mij dat ik zelf op zoek moest gaan, zo kwam ik bij Geert Meesschaert van Meesschaert & Partners terecht. Met een klein hartje ging ik naar de afspraak. Ik werd er hartelijk ontvangen en al snel werd mij duidelijk dat ik ernstig werd genomen. Voor het eerst kon ik mijn verhaal vertellen en nog meer dat het ter harte werd genomen. Ik voelde een onvoor-waardelijke steun, wat ik nog nergens had gevoeld. De inspanningen die werden geleverd door Geert Meesschaert had ik nooit verwacht, ook niet toen ik op een dag mijn courage aan het verliezen was. Ik kreeg een mail om toch positief te blijven, dat deed deugd. Ik heb nog niet de job, maar ik heb het volle vertrouwen dat de barricades die nu nog in de weg liggen, zoetjesaan zullen worden opgelost.

Met heel veel dank aan Geert Meesschaert


“De begeleiding die ik heb genoten van Meesschaert & Partners was voortreffelijk.Zij helpen de mensen op een deskundige manier bij het zoeken naar een geschikte job door op de juiste manier de mensen te benaderen en door diverse mogelijkheden aan te bieden hoe de kandidaat het best kan omgaan met de situatie.

Ik was heel tevreden en kan Geert enkel een pluim geven voor zijn manier van werken. Zonder hem had ik niet geweten hoe ik aan deze lastige klus,wat solliciteren is, had moeten beginnen.

Mijn diepste dank Geert voor de goede begeleiding.
Yves Carette”


“The outplacement guidance from Meesschaert & Partners has been extremely valuable especially due to challenging the somewhat logical, natural career steps and offering wider, alternative views.

It stimulated me to seriously consider less obvious choices and apply some reflection to navigate within those options . At the end one has to apply him/herself for the new job but real life examples serving as references in this journey turned out to be the best advisor for selecting my next job.”

Marketing Director, ST- Ericsson


“Ik ben Frank Van Steelandt, mede-eigenaar van B-management. B-management is een kantoor dat Interim Managers plaatst op directie en middle management niveau, als program- en projectmanagers en als crisis en change managers. Via Meesschaert & Partners krijgen wij geregeld interessante kandidaten doorgespeeld om eventueel in het beroep van Interim Management te stappen. Het beroep van Interim Management is voor vele managers een waardevol alternatief na het beëindigen van een vaste betrekking. Op die manier gaat de bewezen ervaring van competente managers niet verloren voor geïnteresseerde bedrijven. Meesschaert & Partners is als outplacement kantoor een belangrijke schakel in dit proces.”

“Ineos werkt al jaren met de outplacement-services van Meesschaert & Partners. Als bedrijf hechten wij er veel belang aan dat personeelsleden ook na ontslag op een menselijke manier opgevangen worden en maximale kansen krijgen om hun carrière verder uit te bouwen. Wij zijn onder de indruk van de persoonlijke aanpak van Meesschaert en Partners en de efficiënte wijze waarop ontslagen werknemers voorbereid worden op, en begeleid worden naar, een nieuwe carrière. Die dienstverlening is een belangrijk element in de uitbouw van ons beleid als verantwoordelijke en humane werkgever.

Chris Vroman, HR, Legal and tax director Ineos Oxite”


“Your help is very effective indeed. But my English is a bit limit to express my feelings on your strong and fast support and help.
I hope more people will benefit from you.

IT-specialist”


“Naar aanleiding van een acquisitie door een sectorgenoot werd mijn functie in het bedrijf overbodig en werd er bij mijn ontslag een individuele outplacementbegeleiding aangeboden bij Meesschaert & Partners. Na de, erg belangrijke, eerste kennismaking met mijn outplacement begeleider/coach had ik meteen het gevoelen gerespecteerd en zeker begrepen te worden. Er werden verschillende bruikbare adviezen geformuleerd omtrent ?hoe nu verder? in het algemeen en over het zoeken naar de voor mij gepaste job in het bijzonder.

Reeds kort na mijn ontslag kon ik na een kontakname door een headhunter aan de slag bij een nieuwe werkgever. Evenwel bleek deze job en dit bedrijf niet echt de juiste keuze voor mij. Nadat ik dus opnieuw mijn zoektocht moest hervatten heb ik (onder de garantie-regeling) terug samengezeten met mijn begeleider/coach om opnieuw te zoeken naar de gepaste job.

Dankzij het enorme netwerk van Meesschaert & Partners en het feit dat ik goed heb kunnen bepalen waarnaar ik op zoek ben, krijg ik nu ook regelmatig tips omtrent mogelijks interessante opportuniteiten. Ondanks de moeilijke economische omstandigheden op dit ogenblik, heb ik er vertrouwen in dat ik vroeg of laat weer een boeiende en vooral passende job zal vinden. Verder is het erg aangenaam en belangrijk voor mij te weten dat ik steeds op ieder moment met alle mogelijke vragen terecht kan bij mijn begeleider/coach wanneer dit nodig is of wanneer ik hiertoe de behoefte heb.

Een bijna 50 jarige voormalig Divisie HR Director in een internationaal bedrijf”


“We hebben vele jaren ervaring met de activiteiten van Meesschaert en Partners.
Professioneel en transparant hebben ze zich duidelijk in de markt gepositioneerd.
De focus op uitsluitend outplacement en hierop aansluitend loopbaanbegeleiding onderscheidt hen van andere spelers die o.a. eveneens rekrutering en selectie activiteiten aanbieden.

Met vriendelijke groeten,
Ward De Boeck
CEO Sodeva Consulting”


“Als Executive Search bedrijf is het steeds aangenaam te kunnen samenwerken met gespecialiseerde niche-spelers binnen de HR-branche. Persoonlijk ben ik er immers van overtuigd dat het “schoenmaker blijf bij je leest”-principe in HR kwalitatieve organisaties differentieert van andere marktspelers. In die zin weet ik de samenwerking met Meesschaert & Partners sterk te appreciëren. Meesschaert & Partners focust zich voor de volle 100% op outplacement en loopbaanbegeleiding, wat resulteert in een constructieve samenwerking tussen onze kantoren. Bovendien is Geert Meesschaert een man met een uitgesproken ethische en deontologische houding, waarbij hij er alles aan doet om zijn klant én zijn outplacement-kandidaten maatwerk en concrete oplossingen aan te bieden.

Christophe Leenknecht, partner Altior”


“ Ik heb goede ervaringen met het samenwerken met Meesschaert & Partners. Hun snelle manier van werken, hun ruime ervaring en deskundigheid met outplacement van zeer verscheiden profielen, maken van Meesschaert & Partners een zeer betrouwbare en uiterst professionele partner.”

Philippe Van Hecke
Voormalig departementsverantwoordelijke Personeel & Organisatie
Universiteit Antwerpen


“To Whom it may concern:
ST-Ericsson Belgium has asked Meesschaert & Partners to organize and lead the outplacement activity when our ST-Ericsson Zaventem site was closing. Geert Meeschaert and his team proved themselves as a very dynamic team with strong connection to the (international and Belgium) labor market. Combine this strong insight in the labor market with an excellent outplacement consultants and you have a very strong formula and a trusted outplacement partner, both by employees and management.

ST-Ericsson recommends Meesschaert & Partners highly for every company who needs an outplacement partner with high success ratio. Always prepared to give further clarifications.

With Kind Regards,
Roel van der Poort
HR Director ST-Ericsson Belgium”


“Meesschaert&Partners beweert de extra dimensie te kunnen aanbieden met een persoonlijke touch die je in groot keuken outplacement niet krijgt. Dit is zeer zeker juist. Ik heb Geert - zelfs voor mijn outplacement werkelijk gestart was - vaak laat op de avond kunnen bellen om raad te vragen en kort op de bal te kunnen spelen bij feedback naar bedrijven op de avond na mijn sollicitatiegesprek. Geert stelt zich zeer flexibel op en komt met oplossingen voor werkgever en werknemer en stelt zich op als een daadwerkelijke facilitator.

Dieter Joos, ST Ericsson”


“De outplacementbegeleiding bij Meesschaert & Partners heeft bij mij een zeer positieve indruk nagelaten. Het is een zeer persoonlijke begeleiding geweest, en tijdens deze periode had ik het gevoel met iemand te praten die ik al zeer lang kende. Geert Meesschaert heeft mij schitterend begeleid. Bedankt!

Luc De Beckker, Sales Manager bij Vondelmolen en nu Commercieel Directeur bij Mokafina”